Tuesday, June 21, 2011

cinta @ love


salam
haii semua
what do u think when i said LOVE?
mesti korg akn pk cinta pada pakwe, makwe, ibu bapa, kawan2 n yg paling penting cinta kepada ALLAH dan rasul:)
kalau nk bercakap cinta kepada ibu bapa..ALLAH dah ambik balik cinta AYAH yg dipinjamkan kpd saya selama 22 thn ni..walaupun sedih..tpi semua tu adalah ketentuannya kn..saya redha..tpi saya xkn pernah berhenti mencintai ayah saya hingga ke akhir hayat saya.kalau boleh saya nk jmpe dgn dia dekat syurga,,insyaALLAH.jadi saya perlu jadi ank yg solehah.amin..iinsyaALLAH..

tpi saya bersyukur sgt sbb ALLAH masih pinjamkan kasih syg mama, angah,adik, hasbul hadi dan kwn2.tq korg..
n bercakap psl cinta..ape yg korg expect kalau korg cintakn somebody tu..?
adekah org yg korg cinta mesti
  1. kaya(so boleh beli ape2 je yg korg nak)
  2. bergaya, mutu, keunggulan..(org pandang pn..fuyyoo)
  3. caring gler
  4. mesti pndai(kalau x xngam la ngn korg yg ade degree ni kn)
  5. ape lagi eh?please senaraikn..hee
btw, sume tu depends on individu..for me..org yg saya cintai mestilah
  1. sederhana.xkaye pn xpe..kalau kaye xmenjamin kebahagiaan hati buat pe kn?
  2. bergaye x bergaye tu ikut suke die la..mestila terime die seadenye..kalau dh de relation ngn kite lepas tu kite duk komen2 u ni kene la bergaye sikit..jage imej i..hey u, kalau ko xsuke die seadenye tu bukn ko cinta..ko nk menghine adelah..
  3. pandai itu subjektif.lagipun sume tu kerja ALLAH die yg tentukn jodoh kite..ape2 pn kite mesti akn redha dgn ketentuannya..tpi even psgn tu xde degree..diploma ke korg xberhak nk memperlekehkan dorg..mungkin dorg xde rezki..sape tau?hanye allah yg yg tau..yg penting jgn banding2kn psgn korg..
tu je kot..yg penting..mesti ikhlas n jujur..dan terus berdoa pada ALLAH semoge ALLAH menemukan kite dengan cinta yg menghargai kita:)n YG PENTING BERCINTALAH KERANA ALLAH..BARU KITA AKAN IKHLAS DEKAT PASANGAN..INSYAALLAH

TQ for reading this entry:)

2 comments:

shahira ismail said...

insyaallh bell..klu kte utamakan allah dalam sesuatu prcayalah ade baek d akhrya.
awk ank yang bek bell..smg berterusan keakhrya insyallah bell^^

bella said...

yup2..thanks syiro.:)..insyaALLAH amin..semoge kite same2 jadi ank yg baik ye syiro..love u my best friend:)